Yhdysvaltalainen Jacobsin perhe on päättänyt laitatuttaa itselleen ihonalaiset mikrosirut. Yhteistä päätöstä siivittää isä Jeffin syöpä ja halu taata hänelle paras hoito. Henkilö- ja terveystiedot kattava siru takaisi sen, että isän sairaus on aina lää...

Yhdysvaltalainen Jacobsin perhe on päättänyt laitatuttaa itselleen ihonalaiset mikrosirut. Yhteistä päätöstä siivittää isä Jeffin syöpä ja halu taata hänelle paras hoito. Henkilö- ja terveystiedot kattava siru takaisi sen, että isän sairaus on aina lääkärin tiedossa. Suomessa Veri Chip -sirua muistuttavaa laitetta käytetään lemmikkieläinten tunnistukseen.

"Siru puhuu silloinkin, kun Jeff ei siihen vointinsa takia kykene", kertoo vaimo Leslie Jacobs BBC:n haastattelussa. Idean keksi perheen 12-vuotiaan tietokonenörtti, joka näki aihetta käsittelevän ohjelman televisiosta. Derek haluaisi olla ensimmäinen lapsi, joka saa riisinjyvän kokoisen sirun ihonsa alle. Pelkkä siru ei auta. Lääkärit tarvitsevat lisäksi skannerin, joka lukee sen sisältämän tiedon.

Sirun kehittänyt Applied Digital Solutions –yhtiö on hakenut lupaa asennustöihin. Yhdysvalloissa Suomen Lääkelaitosta vastaava virasto Federal Drug Administration (FDA) on vastikään päättänyt, ettei henkilön tunnistamiseen käytettävä mikrosiru ei ole ns. sääntelyn alainen lääkintälaite. Ratkaisu tarkoittaa sitä, että jenkkifirma saa luvan myydä tuotettaan kaikille halukkaille.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla