Kuva: <span class="photographer">Corbis RF.</span>
Kuva: Corbis RF.

Haluaisitko katsella elokuvaa, missä tahansa tai suurentaa kännykkäsi ja käsitietokoneesi näytön työskentelyä varten? Kohta se käy. Toshiba on kehittänyt patterikäyttöisen, käsilaukkuun sopivan dataprojektorin.

Haluaisitko katsella elokuvaa, missä tahansa tai suurentaa kännykkäsi ja käsitietokoneesi näytön työskentelyä varten? PowerPoint -esityksenkin voit pian pitää missä tahansa ilman ennakkosuunnittelua, sillä Toshiba on kehittänyt patterikäyttöisen, käsilaukkuun sopivan dataprojektorin. Sen voi liittää kannettavaan tietokoneeseen tai puhelimeen.

Nykyisissä dataprojektoreissa kuva luodaan kirkkaalla valkoisella lampulla, jonka edessä kieppuu nopeasti punaista, vihreää ja sinistä valoa läpäisevä suodatinpyörä. Toshiban uusi laite käyttää sen sijaan punaista, vihreää ja sinistä LEDiä (light-emitting diodes). LEDit tuottavat hyvin vähän lämpöä, joten ne eivät tarvitse suurikokoista jäähdytyslaitteistoa. Niinpä uuden dataprojektorin koko on vain 136 mm x 39 mm x 100 mm. Laite on New Scientistin uutisen mukaan ostettavissa tuhannella eurolla jo ennen vuoden loppua. Se sopii hyvin lähelle heijastamiseen ja kotikäyttöön, vaikkei sen valo ole yhtä kirkasta kuin perinteisen dataprojektorin valkoinen loiste.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla