He myös puhuvat eniten kännykkään ajaessaan autoa. 

Moniajoa eli usean asian tekemistä yhtä aikaa harrastavat ihmiset ovat siinä huonoimpia. Tämä kävi ilmi Utahin yliopiston tutkimuksessa, joka julkaistiin Plos One -verkkotiedelehdessä.

Monet luulevat hallitsevansa moniajon, vaikkeivät sitä hallitse. Yli 70 prosenttia tutkimukseen osallistuneista piti itseään tavanomaista parempana moniajajana. Tilastollisesti luulo ei voi kaikkien kohdalla pitää paikkaansa.

"Huolestuttavaa on, että ne jotka puhuvat kännykkään ajaessaan autoa, eivät yleensä hallitse moniajoa", sanoo yksi tutkimuksen tekijöistä, professori David Sanbonmatsu.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tutkijat arvelevat, että ihmiset lankeavat moniajoon siksi, että heidän on vaikea torjua häiriötekijöitä ja keskittyä yhteen asiaan kerrallaan. Yllättäen moniajotesteissä parhaiten menestyvät ja siinä siis etevimmät eivät moniajoa juuri harrasta, koska he pystyvät keskittymään käsillä olevaan tehtävään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Moniajoon yllyttivät myös luonteenpiirteet, kuten impulsiivisuus ja elämyshakuisuus. Tosin ratissa kännykkään puhuvat eivät yleensä olleet impulsiivisia, mikä viittaa siihen, että sitä tehdään harkitusti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla