Kolikon kokoinen aivoalue päälakilohkon takaosassa määrää sen, kuinka monta asiaa pystyt muistamaan yhdellä kertaa. Työmuistin "pullonkaulan" löytyminen on yllätys, koska kapasiteetin on ajateltu jakautuvan monelle eri alueelle ja riippuvan erityisesti...

Kolikon kokoinen aivoalue päälakilohkon takaosassa määrää sen, kuinka monta asiaa pystyt muistamaan yhdellä kertaa. Työmuistin "pullonkaulan" löytyminen on yllätys, koska kapasiteetin on ajateltu jakautuvan monelle eri alueelle ja riippuvan erityisesti ihmisen älykkyydestä.

Asia selvisi kahdessa koesarjassa, joissa mitattiin ihmisten lyhytkestoista muistia. Ensimmäisessä heidät pistettiin painamaan mieleensä kuvaruudulla esitettyjä kuvioita. Mitä enemmän kuvioita, sitä voimakkaammin päälakilohkon alue aktoivoitui aivosähkökäyrässä. Reaktion voimakkuudesta saattoi päätellä, kuinka monta kuvioita kukin koehenkilöistä pystyy muistamaan. Toisessa kokeessa aivojen aktiiviteettiä magneettikuvattiin. Jälleen se lisääntyi muistin kuormittuessa.

Ihmisyksilön muistin rajat voidaan osoittaa yksinkertaisilla psykologisilla testeillä, mutta nyt näyttää siltä, että asia voidaan selvittää myös kuvantamisen avulla, kertoo Naturen verkkouutinen.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla