Kuva: <span class="photographer">Corbis RF</span>
Kuva: Corbis RF

Hiphoppareilla on enemmän seksisuhteita kuin kantrifaneilla, kertoo brittitutkimus.

Musiikkimaku paljastaa ihmisen elämäntavan, väittää tutkimuksensa perusteella psykologi Adrian North Leicesterin yliopistosta.

North kysyi 2 500 britiltä, mistä musiikista nämä pitävät eniten. Lisäksi hän uteli ihmisten asumisjärjestelyjä, poliittisia näkemyksiä, arvoja, taloutta, koulutusta, työpaikkaa, terveydentilaa, tv-ohjelmasuosikkeja sekä vapaa-ajan viettotapoja.

Tuloksista ilmeni, että eri musiikkilajien kuuntelijat suhtautuivat hyvin eri tavoin muun muassa parisuhteeseen, arvoihin ja lainkuuliaisuuteen. 37 prosenttia hiphop-faneista ja 28 prosenttia tanssimusiikin kuuntelijoista ilmoitti esimerkiksi olleensa useammassa kuin yhdessä seksisuhteessa viiden viime vuoden aikana, kun taas kantrifaneista vain 1,5 prosentilla oli ollut useampi kuin yksi partneri.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Klassisen musiikin kuuntelijat tienasivat enemmän kuin tanssimusiikkifanit, ja he olivat myös koulutetumpia. 6,8 prosenttia oopperan kuuntelijoista oli väitellyt tohtoriksi, listapoppifaneista ei kukaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Nyt North aikoo tutkia maailmanlaajuisesti, missä määrin ihmisen musiikkimakua voidaan ennustaa iän, sukupuolen ja tulojen perusteella.
Hän etsii paraikaa 10 000:ta vapaahtoista. Kiinnostuitko? Kysymyslomakkeen löydät tästä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla