Röntgenkuva paljasti, että Linnunradan keskusaukko ei ahmi kaasua sisäänsä vaan roiskii enimmät pois.

Galaksimme keskustan supermassiivinen musta aukko vuotaa ulos kaasua. Tämä selvisi, kun aukosta otetettiin ennenäkemättömän tarkka röntgenkuva.

Supermassiiviset mustat aukot ovat aukkojen suurimpia. Kaikissa galakseissa mahdollisesti piileksii yksi tällainen jättiaukko - myös Linnunradassa. Niiden havainnoiminen on hankalaa, koska niiden sisältä ei pääse karkuun valokaan. Mustia aukkoja täytyy siis tutkia tarkkailemalla, mitä tapahtuu niiden lähistöllä, esimerkiksi kuinka kaasut käyttäytyvät.

Supermassiiiviset mustat aukot imevät puoleensa tähtien kuumaa kaasua, joka saa ne näyttämään kirkkaammilta. Röntgenkuva paljasti, että Linnunradan keskusaukon SgrA:n lähellä on niin paljon tähtiä, että periaateessa sen pitäisi vetovoimallaan imeä itseensä valtavasti kuumaa kaasua ja olla sen vuoksi paljon kirkkaampi. Kaasupilvistä otetut uudet röntgenkuvat kuitenkin näyttivät, että 99 prosenttia kaasusta ei päädy mustan aukon ytimeen vaan aukko sylkee sen pois.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Tutkimuksen julkaisi Science.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Pohdiskeleva
Seuraa 
Viestejä273

Viholliskuvaa? Ihminen on aina jostakin kumman syystä halunnut keksiä uusia käsitteitteitä selittämään havaintoja joita ei ole kyennyt selittämään olemassa olevilla ja varmasti havaittavilla asioilla!

Eli kun mieluvitus ei ole riittäänyt selittmään kaikki havaintoja pelkän liikkeen avaulla, on rurvauduttu vastaaviin käsitteisiin kuin mitä jumalat ovat! Muutokseen kykenevän avauuden avulla voi halutessaan selittää kaikki ilmiöt joita ei kykene selittämään liikkeen avulla, vaikka kyllä ne kuitenkin selittyvät liikkeen avulla! Kyse on vain siitä että täytyy hyväksyä täysin uusi maailmankuva! Monille se onkin sula mahdottomuus

Toivottavasti vain asiat / ajatukset riitelevät, ei ihmiset! :) Hyvää jatkoa kaikille! Minun kirjoitusoikeudet on taas poistettu, joten en voi ikävä kyllä jatkaa ajatusten vaihtoa. Miksi mode poistaa kirjoitusoikeudet, sitä en tiedä! Vapaa sana ei sikäli toteudu tiede.fi keskusteluissa! Joko hyväksyt nykyiset teoriat tai sitten sinut työnnetään täältä pois! Näin tää näyttäisi tällä hetkellä työntyvän tiede.fi keskusteluissa?

Eusa
Seuraa 
Viestejä18622

Miksi luot viholliskuvaa? Kyllä minä ainakin olen esittänyt kuperan hyperpalloavaruuden yhdeksi mahdollisuudeksi selittää kiihtyvältä näyttävää laajentumista punasiirtymissä.

Tuon tasapainottuneen massiivisen menninkäisen ennustin myös. Se ei pysty keräämään enempää ainetta ellei pyörimismäärä samalla muutu. Mutta havaintotieto lissäntyy ja saamme kaikki muuttaa käsityksiämme.

Hienorakennevakio vapausasteista: (1+2¹+3²+5³+1/2¹*3²/5³)⁻¹ = 137,036⁻¹

Sisältö jatkuu mainoksen alla