Muurahaiset tuskin ovat eläinkunnan älymystöä, ja siksi eräitä ranskalaistutkijoita alkoi askarruttaa, mitä muurahainen tekee, jos sen tutulle polulle tulee ruuhkaa. Tätä kokeiltiin Toulousessa Paul Sabatier -yliopistossa mauriaisilla,

Muurahaiset tuskin ovat eläinkunnan älymystöä, ja siksi eräitä ranskalaistutkijoita alkoi askarruttaa, mitä muurahainen tekee, jos sen tutulle polulle tulee ruuhkaa. Tätä kokeiltiin Toulousessa Paul Sabatier -yliopistossa mauriaisilla, Nature-tiedelehti kertoo.

Muurahaisen polku syntyy, kun muurahaiset seuraavat tuttuja hajujälkiä. Sen takia tutkijat olettivat, että ruuhkaan törmätessään muurahainen vain käntyy samoja jälkiä takaisin.

Oletusta testattiin järjestämällä polku siten, että siinä oli kaksi 10 milliä leveää siltaa. Mauriaiset alkoivat käyttää silloista toista, niin että toinen silta jäi ilman hajujälkiä.

Kun silta kavennettiin 6-milliseksi, muurahaiset alkoivat törmäillä toisiinsa. Tönimiseen turhautuneet mauriaiset eivät kuitenkaan luopuneet ja palanneet takaisin vaan alkoivat käyttää naapurisiltaa, josta näin tuli vaihtoehtoinen reitti. Hetken kuluttua liikenne oli tasoittunut niin, että kumpaakin siltaa käytettiin yhtä paljon. Tutkijat olettavat, että samanlaista reitinmuuntelua käytetään myös muurahaispesän sisällä.Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla