Paris Hiltonin estrogeenitasoa ei tiettävästi ole mitattu. Kuva: <span class="photographer">Wikimedia Commons</span>
Paris Hiltonin estrogeenitasoa ei tiettävästi ole mitattu. Kuva: Wikimedia Commons

Estrogeeni saattaa usuttaa naisen vaihtamaan miestä, arvelevat yhdysvaltalaistutkijat.

Nuoret naiset, joiden estrogeenipitoisuus on luonnostaan korkea, vaihtavat miestä herkemmin ja pettävät kumppaniaan todennäköisemmin kuin kanssasisarensa, raportoi tuore yhdysvaltalaistutkimus. Estrogeenia tihkuvat naiset ovat myös viehättävimpiä – niin omasta kuin muiden mielestä.

Tulos perustuu 52 nuoren naisen kierron eri vaiheissa mitattuun estradioliin, jota verrattiin näiden käyttäytymiseen parisuhteissa sekä arvioon omasta hurmaavuudestaan. Koehenkilöiden kauneuden pisteytti myös erillinen raati.

Vaikka runsaan estradiolin naiset deittailivat muita enemmän sekä olivat useammin uskottomia kuin muut, yhden yön suhde ei kuitenkaan innostanut heitä laimean estradiolin naisia enempää.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

"Viehättävimmät naiset saavat bradpittit pitkäaikaisiksi kumppaneikseenkin halutessaan", tutkimusta johtanut evoluutiopsykologi Kristina Durante Texasin yliopistosta valaisee.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Hän uskookin, että miehenvaihtohalukkuus on evolutiivinen sopeuma, joka kumpuaa raskauden "hinnasta".

"Naiselle kaikessa on kyse resursseista. Tästä syystä estradiolinaiset ovat valmiita tarttumaan tilaisuuteen, kun parempi vaihtoehto osuu kohdalle."

Tutkimuksen julkaisi Biology Letters ja siitä kertoi New Scientist.

Sisältö jatkuu mainoksen alla