Naiskiintiö voi olla piileväkin. Kuva: Heidi Piiroinen, HS
Naiskiintiö voi olla piileväkin. Kuva: Heidi Piiroinen, HS

Kun johdossa jo on nainen, seuraavan pääsy sinne vaikeutuu.

Jos yrityksen korkeimmassa johdossa on nainen, se voi tietää huonoa muille päällikkötehtäviä havitteleville naisille. Yrityksissä vaikuttaa olevan heille piilevät kiintiöt. Päättävät elimet huolehtivat, että johdossa on jokunen nainen, mutta eivät juuri välitä useampien värväämisestä tai jopa torjuvat tällaista etenemistä.

Näin todistelevat yhdysvaltalaiset tutkijat Strategic Management Journalissa. He tarkastelivat 1 500 yrityksen korkeinta johtoa kahdenkymmenen vuoden ajalta ja löysivät näyttöä piilokiintiöistä.

Jos viiden korkeimman johtajan joukossa oli jo yksi nainen, todennäköisyys, että toinen nainen pääsisi sinne, laski liki puolella. Naisjohtajien valikointia näyttäisi siis ohjaavan tiedostettu tai tiedostamaton kiintiöajattelu.

Aiemmin on uskottu, että naisjohtajien olemassaolo olisi itseään vahvistava suuntaus ja avaisi naisten mahdollisuuksia entisestään. Uusi tutkimus kuitenkin osoittaa päinvastaisesti vaikuttavan mekanismin.

“Johdon sukupuolikirjoa lisäävien ponnistusten pitäisi pikemminkin kaksinkertaistua kuin hellittää, kun yritys on jo hieman edistynyt asiassa”, sanoo tiedotteessa tutkimuksen tekoon osallistunut professori David Gaddis Ross Floridan yliopistosta.

Raspu
Seuraa 
Viestejä13878
Liittynyt12.7.2010

Naisjohtajille on piilokiintiöt

http://www.tiede.fi/comment/reply/66132 Nyt Bradfordin yliopiston tutkija Helena Chuin työtovereineen huomasi, että masentuneisuus lisääntyykin 65-vuotiaasta lähtien. Eli kun jäädään pois työyhteisöstä ja ihmiskontaktit vähenee niin vanhukset masentuu? Siihen sitten vielä ruumilliset vaivat. Ihmettelen että sosiaalisen yhteisön pinentymistä ei ollut artikkelissa huomioitu. Olikohan tutkimuksessa? Eli sosiaaliset kontaktit, mutta myös tunne siitä että tekee jotain tarpeellista. Ei muuta kuin...
Lue kommentti

You have to die few times before you really can live.
- Charles Bukowski

Prossimo Treno
Seuraa 
Viestejä1391
Liittynyt26.3.2006

Naisjohtajille on piilokiintiöt

Jos viiden korkeimman johtajan joukossa oli jo yksi nainen, todennäköisyys, että toinen nainen pääsisi sinne, laski liki puolella. Naisjohtajien valikointia näyttäisi siis ohjaavan tiedostettu tai tiedostamaton kiintiöajattelu. Eikö tule mieleen mitään muuta vaihoehtoa kuin kiintiöajattelu miksi jotkut yritykset eivät palkkaa johtoonsa ensimmäisen jälkeen enempää naisia?
Lue kommentti

TOIJALA. Katse josta huomaa toisen olevan aivan liian päissään, jotta hän ymmärtäisi mitään mitä hänelle on sanottu viimeisen 20 min. aikana. "Junassa yritin puhua hänelle, mutta hän oli jo toijalassa." — Antti Hyry (Kokkilan kakkakääpiö, Hömpönkeinaa, Hirvi Akuniemi, Artsiitti Höti Pörtsiitti, Iina Viinatossu).