Miehet tunnistavat naisia paremmin oman fyysisen kiihottuneisuutensa.

Uusi tutkimus kanadalaisesta Queen's Universitystä osoittaa, että miesten raportoima seksuaalinen kiihottuneisuus vastaa hyvin heidän todellisia fysiologisia vasteitaan, kun taas naisilla mieli ja keho ovat vähemmän synkassa.

Psykologian professori Meredith Chivers halusi selvittää, kuinka läheisesti ihmisten subjektiivinen kokemus seksuaalisesta kiihottumisesta peilaa heidänsukuelintensä fysiologista reaktiota, ja onko tässä eroja miesten ja naisten välillä.

Vaikka sukupuolieroja on raportoitu aiemmin yksittäisissä tutkimuksissa seksuaalisesta kiihottumisesta, tähän mennessä niistä ei ole ollut systemaattista analyysiä.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Tutkimus julkaistiin Archives of Sexual Behavior -lehdessä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Meta-analyysi käsitti 134 tutkimusta vuosien 1969 ja 2007 väliltä, joihin osallistui yli 2 500 naista ja 1 900 miestä.

Koehenkilöiltä kysyttiin, kuinka kiihottuneiksi he itsensä kokivat, kun heille näytettiin eroottisia ärsykkeitä ja sen jälkeen. Tätä subjektiivista arviota verrattiin fysiologisiin vasteisiin: muutoksiin peniksen erektiossa miehillä ja sukuelinten verenkierrossa naisilla.

Miesten subjektiiviset arviot vastasivat paremmin heidän fysiologisia lukemiaan kuin naisten, ja miesten aivot ja kehot olivat melkein aina samalla kannalla, kun naisilla mielen ja kehon välinen epäjohdonmukaisuus oli tavallisempaa.

"Tutkimuksellamme on merkitystä seksuaalisen kiihottumisen ja kiihottumisen sukupuolierojen luonteen arvioinnissa sekä seksuaalisen vasteen mallintamisessa", Chivers sanoi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla