Astronautit Scott Tingle (lvas.) ja Norishige Kanai katsovat, kun rahtialus SpaceX Dragon lähestyy Iss-avaruusasemaa maanantaina. Tällä kertaa mukana oli myös spermaa. Kuva: Nasa
Astronautit Scott Tingle (lvas.) ja Norishige Kanai katsovat, kun rahtialus SpaceX Dragon lähestyy Iss-avaruusasemaa maanantaina. Tällä kertaa mukana oli myös spermaa. Kuva: Nasa

Tarkoitus on tutkia, miten siittiöt toimivat painottomuudessa.

Miehen spermaa on viety maanantaina ensi kertaa ISS-avaruusasemalle. Yhdysvaltain avaruushallinto Nasa lähetti lastin perille huoltolennolla.

Huoltokapselissa oli säiliöihin pakattuna ihmisen ja sonnin jäädytettyä spermaa. Astro- ja kosmonautit sulattavat sperman asemalla. Sitten he tutkivat, kuinka painoton tila vaikuttaa siittiöiden liikkuvuuteen ja niiden kykyyn tunkeutua munasoluun.

”Aiemmat kokeet merisiilin ja sonnin siittiöillä viittaavat siihen, että mikropainovoima saa siittiöt liikkumaan nopeammin”, sanoo tutkija Fathi Karouia Nasan Amesin tutkimuskeskuksesta verkkopalvelu c/netille.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Toisaalta hedelmöitys on toteutunut avaruudessa hitaasti tai ei lainkaan, kertoo verkkopalvelu LiveScience.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Sonnin siittiöt ovat Nasan mukaan maassa vakaampia kuin ihmisten. Niitä vertaamalla tutkijat ja astronautit voivat paremmin selvittää, mikä on painovoiman vaikutus spermaan.

Kokeet auttavat ennakoimaan, voiko hedelmättömyys olla riski pitkillä avaruuslennoilla.

Avaruusaseman miehistöltäkin olisi saanut spermaa. Näin olisi säästetty rahtikuluissa. Verkkosivu Livescience pohtii, olisiko tällä tapaa kerätty sperman määrä riittänyt kokeisiin.

Avaruudessa käyneet siittiöt palautetaan Kansasin yliopistoon jatkokokeisiin. Tutkijat selvittävät, miten käynti avaruudessa muuttaa sperman käyttäytymistä.

”Emme vielä tiedä, kuinka pitkä avaruuslento vaikuttaa ihmisen lisääntymisterveyteen”, sanoo Nasan edustaja. ”Tämä tutkimus on ensiaskel ymmärtää, mikä mikrogravitaation vaikutus on.”

Yleisesti kysellään, milloin seksiä kokeillaan avaruudessa. Pitkään on huhuttu, että seksiä olisi jo kokeiltu, mutta Nasa ei ole vahvistanut huhuja.

Brainwashed
Seuraa 
Viestejä15813

Eikö äijillä seiso avaruudessa?

Ihmiskunnan suunnittelema avaruuden valloitus koki nolon kolauksen...

”Juomisen suhteen ilmaantuva alemmuudentunne ja kykenemättömyys johtavat siihen, että ennen niin säyseä ja mukava alkoholisti alkaa olla ylimielinen ja riidanhaluinen. Hänellä alkaa olla mahtipontisia ja suureellisia ajatuksia, mikä alkaa eristää hänet muista – kukaan ei siedä kenessäkään sellaisia piirteitä, vähiten alkoholistissa.”

Sisältö jatkuu mainoksen alla