Kuvapörssi. Tupakka
Kuvapörssi. Tupakka

Nettiapua käyttäneistä joka kymmenes oli savuton vuoden kuluttua, kun verrokeista samaan pystyi vain yksi seitsemästätoista.

Tupakoinnin lopettamiseen tarkoitetut internetsivustot ja tietokoneohjelmat todella auttavat lopettamaan, vaikka niiden tehokkuutta on epäilty.

Väite perustuu 22:n laadukkaan tutkimuksen meta-analyysitutkimukseen, jonka aineistot koostuivat yhteensä lähes 30 000 henkilön tiedoista. Heistä 16 000 oli osallistunut internet- tai tietokoneavusteiseen lopettamisohjelmaan ja loput toimivat verrokkeina.

Nettiapua tai tietokoneohjelmia käyttäneistä joka kymmenes oli savuton vuoden kuluttua, kun verrokeista samaan pystyi vain yksi seitsemästätoista.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Tupakoinnin vähentymisestä huolimatta yhä noin miljoona suomalaista tupakoi. Heistä suurin osa haluaisi lopettaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Lähde: Uutispalvelu Duodecim / Archives of Internal Medicine 2009;169:929–937

Suomalaiset yskivät karaoketähdet laulavat tupakoimattomuuden puolesta Youtubessa. Kokkolalainen mies laulaa "Smoke on the Water":in ja helsinkiläinen nainen tulkitsee biisin "Walking on Sunshine", mutta tupakkayskä tuo esitykseen odottamattoman käänteen.

Pfizer Oy on tuottanut videot tukeakseen Maailman Terveysjärjestön WHO:n kansainvälistä "World No Tobacco Day" -päivää, jota vietetään sunnuntaina 31. toukokuuta.

Videoiden vaikuttavuudesta ei kuitenkaan ole tieteellistä tutkimusta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla