Netissä tavanneet avioparit ovat onnellisempia kuin kasvokkain kohdanneet.

Yhdysvalloissa vuosina 2005–2012 solmituista avioliitoista yli kolmasosa alkoi netissä, kertoo Chicagon yliopiston tuore tutkimus. Samassa tutkimuksessa huomattiin myös, että tämä kolmannes avioliitoista oli muita onnistuneempia.

Nettikohtaamisesta alkaneista avioliitoista noin kuusi prosenttia päättyi eroon, kun taas perinteiseen tapaan kasvokkaisesta kohtaamisesta kehittyneistä liitoista avioeroon päättyi 7,6 prosenttia. Virtuaalisesti tavanneet avioparit olivat myös hippusen tyytyväisempiä avioliittoonsa kuin muut.

Tutkimuksen mukaan suurin riski epäonnistumiselle on aviopareilla, jotka tapaavat baareissa, sokkotreffeillä tai virtuaalimaailmassa, jossa ihmiset esiintyvät oman itsensä sijaan avatareina.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Netissä tavanneista pariskunnista puolet kohtasi deittisivustoilla. He olivat yleensä muita vanhempia ja parempituloisia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tutkimuksessa ei selvitetty, miksi nettiliitot olivat muita onnistuneempia. Tutkijat arvelevat, että selitys voi löytyä nettideittailijoiden motivoituneisuudesta pitkään parisuhteeseen, tarjolla olevien kumppaniehdokkaiden suuresta määrästä ja mahdollisuudesta suodattaa potentiaalisimmat puolisot esiin erilaisilla hakutoiminnoilla.

Kyselytutkimukseen osallistui runsaat 19 000 henkilöä, ja sen julkaisi Pnas.

Sisältö jatkuu mainoksen alla