Nettivainoajat piinaavat monia.
Nettivainoajat piinaavat monia.

Vainon verkossa tekee erityisen ahdistavaksi netin jatkuva aukiolo.

Nettihäirinnän kohteeksi joutuva kokee voimakkaampaa stressiä kuin tosielämän häiritty, arvioi psykologian tohtori Elizabeth Carll Yhdysvaltain psykologiyhdistyksen APA:n vuosikokouksessa.

"Vainoajat käyttävät yhä enemmän nykytekniikkaa tarkkaillakseen ja piinatakseen uhrejaan. Joka neljäs uhri kertoo kohdanneensa jonkinlaista nettihäirintää, kuten uhkaavia sähköposteja tai pikaviestejä", Carll kertoi.

Nettihäirinnästä aiheutuvaa stressiä ja ahdistusta voimistaa Carllin mukaan se, että viestintä verkossa ei katkea milloinkaan, sieltä puuttuvat turvapaikat ja verkkoon pääsee käsiksi kaikkialta.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Yhdysvaltain oikeusministeriön tilastojen mukaan 850 000 aikuista, suurimmaksi osaksi naisia, joutuu vuosittain nettivainoamisen kohteeksi. Ilmiön yleisyydestä kertoo Calrlin mukaan myös se, että 40 prosenttia naisista on kokenut seurusteluun liittyvää vainoamista sosiaalisessa mediassa. Naisopiskelijoista 34 prosenttia ja miesopiskelijoista 14 prosenttia taas on tunkeutunut kumppaninsa sähköpostiin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla