Tutkimuksessa käytettiin tällaisia kuvia. Viehättävämmäksi arvioitiin naisista ja miehistä vasemmanpuoleinen. Kuva: <span class="photographer">Royal Society</span>
Tutkimuksessa käytettiin tällaisia kuvia. Viehättävämmäksi arvioitiin naisista ja miehistä vasemmanpuoleinen. Kuva: Royal Society

Naisten vetovoimaa sukkela äly voi jopa vähentää.

Jos mies ei ole kovin komea, hän voi korvata puutteen olemalla nokkelaälyinen. Nainen sen sijaan ei välttämättä hyödy nokkeluudestaan. Se voi jopa vähentää hänen viehätysvoimaansa.

Epäreiluilta kuulostavat löydökset ovat peräisin tuoreesta tutkimuksesta, jossa selvitettiin fyysisen viehätysvoiman ja luovuuden välisiä yhteyksiä.

Kokeissa esitettiin molempaa sukupuolta edustaville arvioitsijoille kuvia hyvännäköisistä ja ei niin hyvännäköisistä miehistä ja naisista. Kuvien ohessa oli tulkintoja taideteoksesta – René Magritten Rakastavaiset -maalauksesta – tai auton renkaan käyttötarkoituksista. Jotkin tulkinnoista olivat nokkelampia tai luovempia kuin toiset.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Nokkeluudella oli selvä vaikutus siihen, miten viehättävänä arvioitsijat pitivät kuvan henkilöä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Mies hyötyi kaikissa tapauksissa oivaltavista jutuistaan, oli hän hyvännäköinen tai ei. Ulkonäöltään vaatimaton mies sai luovalla taiteen tulkinnalla jopa yhtä hyvät viehätyspisteet kuin komea mutta kuivahko kaveri.

Naisten osalta tutkimustulokset eivät olleet yhtä selviä. Naisella vaikutti olevan huonommat mahdollisuudet korvata ulkoisen viehätyksen puutteita oivaltavalla älyllä.

Tähän viittaa kolmesta kokeesta kaksi.

Naisten viehätysvoima riippui lähinnä tämän ulkonäöstä, eikä nokkeluus tehnyt kaunista naista yhtään vetävämmäksi. Jos taas nainen ei ollut ulkoisesti viehättävä, nokkeluus jopa vähensi hänen viehätysvoimaansa.

Tutkimuksen tehnyt Abertayn yliopiston psykologian tutkija Christopher Watkins arvioi, että epäviehättäviä naisia jollain tavalla rangaistaan nokkeluudestaan.

Samanlaisia huomiota ovat muutkin tutkijat tehneet, muistuttaa The Atlantic -lehti. Vaikka miehet kertovat pitävänsä itseään älykkäämmistä naisista, todellisuudessa nämä viehättävät vähemmän. Naisen huumorintajunkin on todettu laskevan hänen vetävyyttään.

Uuden tutkimuksen yksi koe antaa kuitenkin toivoa tasa-arvoisesta maailmasta. Siinä luova äly lisäsi niin miesten kuin naistenkin vetovoimaa, vaikka ulkonäössä ei olisi ollut kehumista.

Tutkimuksen julkaisi Royal Society Open Science.

Keijona
Seuraa 
Viestejä22928

En nyt jaksa lukea artikkelia, mutta olettaisin olevan vastakkaisella sukupuolella päinvastoin, siis että jutuilla ei oo niin väliä kunhan näyttää hyvältä. (Olipa Trumpmainen kommentti).

Rikkaalla riittävästi, köyhä haluaa lisää.

Keijona
Seuraa 
Viestejä22928

Lainaus:
Keijona kirjoitti:
Keijona kirjoitti:
En nyt jaksa lukea artikkelia, mutta olettaisin olevan vastakkaisella sukupuolella päinvastoin, siis että jutuilla ei oo niin väliä kunhan näyttää hyvältä. (Olipa Trumpmainen kommentti).

Niinpäniin: Sama tutkimus esitettynä ilman tasa-arvo sensurointia

"Naisten viehätysvoima riippui lähinnä tämän ulkonäöstä, eikä nokkeluus tehnyt kaunista naista yhtään vetävämmäksi"

http://www.hs.fi/tiede/art-2000005188004.html


Niin. Kumpikas sukupuoli se pintaa arvosti ja kumpi sisältöä?

Pinnasta se työntyminen täytyy aloittaa, kato  jos ei pinta kiinnosta niin ei  kiinnostaa sisältökään. Tyvestä puuhun kiivetään mutta  ei mieluusti perse edellä vaikka senkin näyttää joiltain omaan  moraaliin uskovilta onnistuvan.  Onhan nuo parinvalintakrieerit analysoitu palstalla moneen kertaan, miehiä kiinnostaa ihminen, naisia omaisuus. 

Rikkaalla riittävästi, köyhä haluaa lisää.

  • ylös 7
  • alas 13
Sisältö jatkuu mainoksen alla