Ensimmäisten kuuden elinkuukautensa aikana nopeimmin kasvaneilla pojilla oli nuorina aikuisina muita korkeampi testosteronitaso ja enemmän seksikumppaneita.
 

Pnas-lehdessä julkaistun tutkimuksen mukaan poikien nopea kasvu ensimmäisten kuuden elinkuukauden aikana ennusti muun muassa puberteetin alkamisajankohdan ja seksuaalisen aktiivisuuden nuorina aikuisina.

Yhdysvaltalaistutkija Christopher Kuzawa keräsi tietoja 770 parikymppiseltä filippiniläismieheltä, joilta oli mitattu paino syntyessä, ja sen jälkeen puolen vuoden välein kahteen ikävuoteen asti.

Rnsimmäisen puolen vuoden aikana nopeimmin kasvoivat rintaruokitut pojat. He elivät varakkaammissa talouksissa, joissa oli hyvä hygienia,  ja he kärsivät vähemmän ripulista.

Nopeasti kasvaneet pojat saavuttivat puberteetin muita aiemmin. Nuorina aikuisina heillä oli muita korkeampi testosteronitaso, ja he olivat muita pidempiä ja lihaksikkaampia. He olivat myös aloittaneet seksin muita aiemmin ja heillä oli muita enemmän seksikumppaneita.

Tytöillä varhaisen painonnousun yhteys kehityksen kulkuun myöhemmin oli heikompi.

Vihjeet ympäristön laadusta ennen syntymää ja heti syntymän jälkeen
auttavat organismeja hienosäätämään lisääntymisstrategiaansa. Muun
muassa seksuaalisuutta säätelevä hypotalamuksen, aivolisäkkeen ja
kivesten HPG-akseli on todennäköisin mekanismi, jonka välityksellä ensimmäisen elinvuoden ajan ympäristö vaikuttaa yksilön koko elämään.

Tutkijat päättelevät, että nopea painonnousu ensimmäisten kuuden elinkuukauden aikana, jolloin HPG-akseli on herkimmillään, johtaa lisääntymisstrategiaan, johon kuuluu sukukypsyyden saavuttaminen varhain.