Yhteiskunta ei innosta 1980-90-luvulla syntyneitä amerikkalaisia. 

Amerikkalaisia 1980-90-luvuilla syntyneitä nuoria aikuisia kiinnostaa aiempia sukupolvia selvästi vähemmän yhteiskunnallinen osallistuminen. He eivät myöskään välitä yhtä paljon toisista ihmisistä ja luonnon tilasta. Tämä selvisi 40 vuodelle ulottuvassa tutkimuksessa, joka koski kaikkiaan yhdeksää miljoonaa amerikkalaista.

"Tavallinen käsitys milleniumsukupolvesta edellisiä sukupolvia välittävämpänä, yhteisöllisempänä ja poliittisesti osallistuvampana on paljolti harhaa", sanoo psykologian professori Jean Twenge San Diegon osavaltionyliopistosta.

"Uusimmat sukupolvet eivät ole niin yhteisöllisiä ja keskittyvät enemmän rahaan, imagoon ja kuuluisuuteen", Twenge kuvailee.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Erot näkyvät varsinkin suhteessa suuriin ikäluokkiin mutta myös suhteessa 1960-70-luvulla syntyneeseen X-sukupolveen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suurista ikäluokista yliopiston ensimmäisenä vuonna tehdyssä kyselyssä 45 prosenttia ilmoitti, että rikkaus oli heille hyvin tärkeää. X-sukupolvesta vaurautta piti erittäin tärkeänä 70 prosenttia ja millenniumsukupolvesta 75 prosenttia.

Politiikka kiinnosti suurista ikäluokista 50 prosenttia, X-sukupolvesta 39 prosenttia ja milleniumpolvesta 35 prosenttia. Suurin ikäluokkiin verrattuna nykypolvien edustajista kolme kertaa useampi ilmoitti, ettei aio tehdä mitään henkilökohtaista ympäristön säästämiseksi.

Tutkimuksen julkaisi Journal of Personality and Social Psychology.

Sisältö jatkuu mainoksen alla