Lucas Cranachin maalauksessa Nuoruudenlähde paluu parikymppiseksi käy kastautumalla. Kuva: Wikimedia Commons
Lucas Cranachin maalauksessa Nuoruudenlähde paluu parikymppiseksi käy kastautumalla. Kuva: Wikimedia Commons

Solun sisäisen viestinnän korjaus pysäytti ikääntymisen.

Ikääntymisen mukana seuraava rapistuminen johtuu osaltaan siitä, että solujen sisäinen viestintä tuman ja mitokondrion välillä pettää, osoittavat tutkijat Cell-lehdessä. Samalla he kuitenkin löysivät keinon vanhenemisen kääntämiseksi. Kun nimittäin hiirikokeissa eläimille annettiin ihmisen elimistössä luonnostaan esiintyvää molekyyliä, viestiyhteydet korjaantuivat ja kudokset nuorenivat jälleen.

On kauan tiedetty, että solun voimalaitoksina toimivien mitokondrioiden heikkeneminen liittyy vanhenemiseen. Ikääntymisen mukanaan tuomat vaivat johtuvat vallitsevan teorian mukaan mitokondrioiden sisältämän dna:n muutoksista. Koska muutokset ovat peruuttamattomia, on uskottu, että myös ikääntyminen on peruuttamaton prosessi. Uusi tutkimus osoittaa muuta.

Tukijat löysivät ikääntymisen mekanismin, jossa solun tuman perimän ja mitokondrioiden perimän välinen viestintä alkaa takkuilla. Terveyttä ylläpitävää vuorovaikutusta varjelee sirtuiinigeeni sirt1, jonka tehtävä on pitää loitolla sabotöörimolekyyli nimeltä hif-1. Jotta sirtuiini voi suorittaa suojelutehtävänsä kunnolla, se tarvitsee kolmatta yhdistettä, joka on nimeltään nad. Iän karttuessa nad kuitenkin vähenee, jolloin sirtuiini ei enää pysty pitämään sabotööriä kurissa. Solun kyky tuottaa energiaa rapistuu, ja vanhuuden vaivat alkavat karttua.

Ikääntyminen onnistuttiin peruuttamaan, kun hiirille annettiin elimistössä luonnostaan esiintyvää ainetta, jonka solut muuntavat nadiksi. Viestiliikenne toipui, samoin mitokondrioiden toiminta. Kun hiirten lihaksista analysointiin viitteet insuliiniresistenssistä, tulehduksista ja lihaskadosta, tulokset olivat samanlaisia kuin nuorilla kuusikuisilla hiirillä. Ihmisellä tämä vastaisi nuorentumista näillä mittareilla kuusikymppisestä 20-vuotiaaksi. 

jussipussi
Seuraa 
Viestejä41857
Liittynyt6.12.2009

Nuoruus palautettiin elimistön omilla aineilla

"Poliittinen vastaus"; kannattaa pitää huolta riitävästä B3 saannista ravinnosta "Dietary niacin deficiency, and pharmacological excesses of nicotinic acid or nicotinamide, have dramatic effects on cellular NAD pools" Niacin status, NAD distribution and ADP-ribose metabolism. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19149597 Large supplements of nicotinic acid and nicotinamide increase tissue NAD+ and poly(ADP-ribose) levels but do not affect diethylnitrosamine-induced altered hepatic foci in Fischer...
Lue kommentti
totinen
Seuraa 
Viestejä4880
Liittynyt16.3.2005

Nuoruus palautettiin elimistön omilla aineilla

jussipussi 22.12.2013 klo 10:15 "Poliittinen vastaus"; kannattaa pitää huolta riitävästä B3 saannista ravinnosta Niacin status, NAD distribution and ADP-ribose metabolism. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19149597 Large supplements of nicotinic acid and nicotinamide increase tissue NAD+ and poly(ADP-ribose) levels but do not affect diethylnitrosamine-induced altered hepatic foci in Fischer-344 rats. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/7782898 Nuo molemmat ovat vapaasti ladattavia artikkeleita.
Lue kommentti