Toistaiseksi tunnelmat mitataan englanniksi, kohta muillakin kielillä.

Onnellisuusmittari eli hedonometri mittaa nettidatan perusteella kymmenien miljoonien ihmisten onnellisuuden keskimääräisen tason nyt joka päivä. Vermontin yliopiston tietojenkäsittelytieteilijöiden ja Mitre-yrityksen kehittämän mittarin lukemia voi käydä katsomassa täällä. Sieltä selviää esimerkiksi se, että Bostonin pommi-iskujen päivä oli murheellisin lähes viiteen vuoteen.

Onnellisuusmittari seuraa tätä nykyä tunnelmia Twitter-merkintöjen perusteella. Pian aineistoon on tarkoitus lisätä muun muassa suosituista Google-hauista kertova Google Trends, sanomalehti New York Times ja CNN:n uutistekstit, minkä lisäksi datalouhintaa ruvetaan tekemään 12 kielellä. Kehittäjät aikovat myöhemmin myös julkaista mielialat tunti tunnilta ja ennen pitkää jopa minuutti minuutilta.

Mittari perustuu noin 10 000 sanaan, joiden tunnelataus pisteytettiin joukkoarvioinnilla. Yhdestä yhdeksikköön ulottuvalla asteikolla "onnellinen" sai lukeman 8,30 ja "haha" lukeman 7,84. Tunnesymboli ": (" sai arvon 2,36 ja "sota" 1,80.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tutkijat keräävät noin 50 miljoonaa twiittiä päivittäin ja laskevat niiden keskimääräisen tunnelatauksen. Tulevaisuudessa mittari kokoaa tutkijoiden mukaan jopa miljardeja sanoja joka päivä. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla