Taidetta hiirille.
Taidetta hiirille.

Myös tieto lehmän seisomistavoista ansaitsi palkinnon. 

Miten oopperan kuuntelu vaikuttaa sydänsiirron kokeneisiin hiiriin? Ongelman selvittely toi japanilaiselle tutkimusryhmälle tämänvuotisen lääketieteen huumorinobelin. Palkinnon jakaa tieteen huumorilehti Annals of Improbable Science tieteellisissä julkaisuissa ilmestyneistä oikeista tutkimuksista, jotka ensin naurattavat ja sitten pistävät miettimään.

Baarissa notkujia kiinnostanee eurooppalainen tutkimus, joka nappasi psykologian palkinnon. Siinä tieteilijät todistivat, että ihmiset, jotka uskovat olevansa humalassa, pitävät itseään puoleensavetävinä. Ei siis tarvitse olla edes oikeasti humalassa elätelläkseen suuria luuloja itsestään.

Muut nolot nobelit myönnettiin seuraavista tieteellisistä saavutuksista:

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Yhdistetty biologian ja astronomian palkinto tuli tiedosta, että eksynyt pillerinpyörittäjä löytää kotiinsa seuraamalla Linnunrataa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Fysiikan alan tutkimus osoitti, että ihmiset voivat juosta lammen pinnalla, mikäli lampi on Kuussa.

Japanilaiset kemistit totesivat, että se, miksi sipuli saa silmät vuotamaan, on mutkikkaampi juttu kuin on uskottukaan.

Pohjoisamerikkalaisten arkeologit nielivät kokeessaan kokonaisen keitetyn päästäisen ja katsoivat, mitä siitä tulisi ulos ruoansulatuskanavan loppupäässä. He halusivat tietää, mitkä luut sulaisivat matkalla ja mitkä eivät.

Todennäköisyysarvioinnin palkinto tuli sen toteamisesta, että mitä pidempään lehmä on maannut maassa, sitä todennäköisemmin se nousee seisaalleen. Lisälöydös oli, että kun lehmä on noussut ylös, ei ole helppoa ennustaa, milloin se taas asettuu makuulle.

Kansanterveystieteen alalla thaimaalaiset tutkijat olivat löytäneet peniksen amputointiin muuten hyvän menetelmän, mutta se ei sopinut tapauksiin, joissa ankka oli osin syönyt peniksen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla