Oreganon sirottelu pizzan päälle saattaa parantaa maun lisäksi myös ruoan turvallisuutta. Amerikan mikrobiologiyhdistyksen kokouksessa esitelmöineet meksikolaistutkijat ovat havainneet, että yrttimauste hidastaa eräiden ruokamyrkytysbakteerien lisäänty...

Oreganon sirottelu pizzan päälle saattaa parantaa maun lisäksi myös ruoan turvallisuutta. Amerikan mikrobiologiyhdistyksen kokouksessa esitelmöineet meksikolaistutkijat ovat havainneet, että yrttimauste hidastaa eräiden ruokamyrkytysbakteerien lisääntymistä. Oreganosta puristettu öljy tepsii mm. salmenelloihin ja kolibakteereihin, kertoo Chihuahuan yliopiston Guadalupe V. Nevarez-Moorillon uutistoimisto Reutersille. Teho piilee eräässä öljyn ainesosassa, joka sopisi tutkija Nevarez-Moorillon mielestä ruoan lisäaineeksi.