Kerrankin terveyshyöty, josta vain miehet pääsevät osalliseksi. Säännölliset siemensyöksyt näyttävät nimittäin suojaavan eturauhassyövältä. Tieto perustuu massiiviseen seurantatutkimukseen, jossa oli mukana yli 30 000 amerikkalaismiestä. Miehiltä tiedu...

Kerrankin terveyshyöty, josta vain miehet pääsevät osalliseksi. Säännölliset siemensyöksyt näyttävät nimittäin suojaavan eturauhassyövältä. Tieto perustuu massiiviseen seurantatutkimukseen, jossa oli mukana yli 30 000 amerikkalaismiestä. Miehiltä tiedusteltiin tutkimuksen alkaessa siemensyöksytiheyttä, jonka jälkeen heitä seurattiin 8 vuotta.

Vuosien kuluessa joukosta löytyi 1 449 syöpää. Niillä, jotka raportoivat saavansa 21 tai useampia orgasmeja kuussa, oli 33 prosenttia pienempi riski sairastua kuin miehillä, jotka jäivät 4-7 siemensyöksyyn. Kukaan ei tiedä varmaa selitystä ilmiölle, mutta tutkijat veikkaavat siemensyöksyjen huuhteluvaikutusta. Syöpää aiheuttavat aineet, karsinogeenit, pakkautuvat veren välityksellä herkästi eturauhasen tiehyeisiin, mutta säännölliset siemensyöksyt pitävät ne riittävän puhtaina ja ehkäisevät syövän syntyä.

Tutkimus tehtiin Yhdysvaltain kansallisessa syöväntutkimuslaitoksessa ja sen julkaisi tiedelehti JAMA.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla