Nyt saatiin luotettava orgasmin mittari.

Nyt saatiin luotettava orgasmin mittari. Saksalaistutkimuksen mukaan aivolisäkkeen tuottama prolaktiini-hormoni nousee naisilla ja miehillä huippuunsa vain jos kiihotus päättyy orgasmiin. Pitoisuus pysyy korkeana vielä yli tunnin hekuman päätyttyä.

Koejärjestelyssä useampi pariskunta sai katsoa intiimeissä oloissa tuikitavallista tv-dokumenttia. Sitä seurasi eroottinen elokuva ja vielä kertaalleen tunneviritykseltään neutraali dokumentti. Eroottisen elokuvan tiimellyksessä pareja pyydettiin joko masturboimaan tai rakastelemaan orgasmiin asti. Hormonitasoja seurattiin verinäytteistä.

Orgasmia seuraavan hormoniryöpyn tarkka merkitys on vielä tutkijoille epäselvä. On mahdollista, että se suitsii liikoja haluja ja tiivistää parisidettä. Ne, joilla prolaktiini saatiin keinotekoisesti lääkkeiden avulla matelemaan, olivat seksuaalisesti halukkaampia kuin muut koehenkilöt. Eräillä pariuskollisilla eläimillä prolaktiinilla on liittoa vahvistava vaikutus. Ihmisellä hormonin eritys on vaimeaa normaalioloissa. Naisilla prolaktiini on tarpeen maidon erittymiseksi.

Tuloksia esiteltiin hormonitutkijoiden vuosikokouksessa, joka pidettiin äskettäin Yhdysvalloissa Phidelphiassa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla