Origami – ikivanha japanilainen paperintaittelutaide - sisältää hyödyllistä tietoa niin matemaatikoille kuin muillekin tutkijoille, sanoo yhdysvaltalaisen Rutgersin yliopiston matemaatikko Martin Kruskal. Kruskal huomasi, että origamin soveltaminen käy...

Origami – ikivanha japanilainen paperintaittelutaide - sisältää hyödyllistä tietoa niin matemaatikoille kuin muillekin tutkijoille, sanoo yhdysvaltalaisen Rutgersin yliopiston matemaatikko Martin Kruskal. Kruskal huomasi, että origamin soveltaminen käytäntöön on huomattavasti helpompaa kuin monen tieteellisen teorian. Origamit olivat yksi aihe Bostonissa pidetyillä Yhdysvaltain tiedepäivillä.

Insinööri Robert Lang on käyttänyt origamia taitettavan avaruuskaukoputken (Eyeglass) suunnitteluun. Putki aukeaa vasta perille päästyään, joten se on helppo kuljettaa avaruuteen. Hän on suunnitellut myös matkustajia suojaavia turvatyynyjä. Origamin geometria auttaa niinikään laskuvarjon pakkaamisessa.

Myös tietokoneinsinööri Eric Demaine on innoissaan matemaattisista ratkaisuista, jotka luonnostaan kuuluvat origamitaiteeseen. Esimerkkinä hän kysyy, minkälaisia hahmoja syntyy, kun neliön muotoista paperia taitellaan. Lopputulos voi olla minkä muotoinen tahansa, vaikka kurki!

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla