Kuva: Getty Images
Kuva: Getty Images

Japanissa on ystävärobotti Pepper jo myynnissä.

Kun tuhat noin 1 800 euron hintaista Pepperiä tuli kaupan viime heinäkuussa, ne myytiin loppuun yhdessä minuutissa. Pepper varmaan hymyili, kun se sai tietää menestyksestään. Se on opetettu hymyilemään, kun ihmiset sen ympärillä hymyilevät.

Ehkä se jopa tajusi olevansa suosittu. Pepper on nimittäin maailman ensimmäinen robotti, jolla on tunteet. Näin väittävät sen luojat, japanilaiset SoftBank Mobile ja Aldebaran Robotics.

Pepper on vähän yli metrin pituinen, helmenkiiltoinen robotti, joka etäisesti muistuttaa ihmistä. Pepper ei siivoa eikä kokkaa. Se on maailman ensimmäinen robotti, joka on suunniteltu yksinomaan elämään ihmisten kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Pepper on tehty reagoimaan inhimillisiin tunteisiin. Se on ohjelmoitu lukemaan ilmeitä, eleitä ja äänensävyjä ja niistä tunnistamaan keskeisiä perusemootioita. Esimerkiksi jos ihminen vaikuttaa surumieliseltä, Pepper voi yrittää piristää soittamalla musiikkia tai kertomalla humoristisen jutun.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Yhteisen sävelen löytämisen helpottamiseksi Pepper on ohjelmoitu lapsekkaan uteliaaksi sekä muistamaan ja oppimaan muistamastaan.

 

Lue lisää

Lokakuun 2015 Tiede-lehdessä (35-vuotisjuhlanumero) on tiedetoimittaja Timo Paukun pitkä artikkeli, jossa kerrotaan tarkemmin Pepperistä ja muuntyyppisistä arkeemme tulevista roboteista ja myös suomalaisten pyrkimisestä sosiaalisten robottien markkinoille. Jos aihe kiinnostaa, käy ostamassa painettu lehti tai iPad-digilehti.

Jos olet tilaaja, voit lukea artikkelin kirjautumalla tilaajatunnuksillasi alla olevasta linkistä.

Aweb
Seuraa 
Viestejä41238

Aika karmea on tuo Pepper. Ei olisi minusta myötäelävän robotin kaveriksi.

Teuvo: "Aweb on tosi tyhmä eikä Hänen tyhmempää ole kuin Phony, asdf, Mummo"

Sisältö jatkuu mainoksen alla