Oululainen yritys on kehittänyt käsivarteen kiinnitettävän laitteen, joka analysoi urheilusuorituksen sekunti sekunnilta. Vain hieman kännykkää suuremman murikan sisällä oleva elektroniikka tallentaa tiheään erilaisia tietoja. Gps-paikannuksen avulla ...

Oululainen yritys on kehittänyt käsivarteen kiinnitettävän laitteen, joka analysoi urheilusuorituksen sekunti sekunnilta. Vain hieman kännykkää suuremman murikan sisällä oleva elektroniikka tallentaa tiheään erilaisia tietoja. Gps-paikannuksen avulla se hankkii tietoa reitistä, nopeudesta ja matkasta. Laitteen sykemittari seuraa pulssia, ja korkeuden mittaus perustuu ilmanpaineeseen. Laitteen käyttö on yksinkertaista, sillä siinä on vain yksi nappi.

Toinen osa tallenninta on tietokoneohjelma, jolla lenkin, hiihdon tai muun suorituksen jälkeen tiedot siirretään tietokoneelle. Suoritusta kuten vaikkapa juoksulenkin reittiä, sydämen sykkeen ja juoksuvauhdin kehitystä voidaan sitten analysoida mielin määrin. Frwd-yhtiössä uskotaan, että urheilusuorituksen tarkastelu jälkeenpäin kiinnostaa ainakin himoliikkujia, kuten suunnistajia. Tuotekehittelyä on tukenut Tekes.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla