Puerto Ricossa sijaitseva Arecibon suuri radioteleskooppi on ottanut monta kertaa vastaan outoja signaaleja Kalojen ja Oinaan tähdistöjen suunnalta, New Scientist ke...

Puerto Ricossa sijaitseva Arecibon suuri radioteleskooppi on ottanut monta kertaa vastaan outoja signaaleja Kalojen ja Oinaan tähdistöjen suunnalta, New Scientist kertoo. Tällä suunnalla ei ole älylliseen elämään sopivia tähtikuntia ainakaan lähimmän tuhannen valovuoden etäisyydellä.

Signaalit tulevat 1420 megahertsin taajuudella. Juuri tätä taajuutta pidetään sopivimpana älyn etsintään, sillä taajuus juontuu tietystä vetyatomin ominaistilan muutoksesta ja tunnetaan siten kaikkialla maailmankaikkeudessa.

Vastaanotettu taajuus ryömii hiljalleen tavalla, jolle ei ole löydetty niin kutsuttua luonnollista selitystä. Vaihteluistaan huolimatta taajuus on eri mittauskerroilla aina pysytellyt 1420 megahertsin tuntumassa.

New Scientist kysyi myös Jocelyn Belliltä, mitä mieltä tämä on havainnosta. Vuonna 1967 Bell havaitsi eräissä avaruudesta tulevissa radioaalloissa säännöllistä sykettä, jota luultiin aluksi vieraiden sivilisaatioiden viestiksi. Myöhemmin selitykseksi löydettiin hyvin nopeasti pyörivät tähdet, pulsarit. Bell arvelee, että myös näihin uusiin havaintoihin saadaan jokin vastaava selitys.

Kyse voi olla myös siitä, että Arecibon antenni antaa rakenteensa tai ympäristönsä takia juuri tässä suunnassa virhesignaaleja. Siksi havainnot pitäisi toistaa jollakin toisella radioteleskoopilla.Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla