Kuvapörssi
Kuvapörssi

Miehet herkeävät mustasukkaisemmiksi, kun heidän kumppaninsa on hedelmällisimmillään.

Miehekäs urho saa seurustelevan miehen varuilleen, kun naiskumppani lähestyy ovulaatiota, ilmenee Liverpoolin yliopiston tutkimuksesta.

Aiemmin on havaittu, että nainen arvostaa munasolun irtoamisen aikaan maskuliinisuutta enemmän kuin muulloin. Näinä hedelmällisimpinä päivinään naisten on todettu ryhtyvän tavallista herkemmin seksisuhteeseen juuri miehekkäältä näyttävän partnerin kanssa. Maskuliinisuuden uskotaan houkuttelevan siksi, että se ilmentää korkeaa testosteronitasoa ja hyviä geenejä, joita siirtää lapselle.

Uuden tutkimuksen mukaan miehet aistivat tämän muutoksen naiskumppanissaan. Kun Rob Burris ja Anthony Little laittoivat 64 seurustelevaa miestä arvioimaan toisten miesten kasvokuvia, nämä luokittelivat miehekkäät piirteet tavallistakin maskuliinisemmiksi juuri silloin, kun heidän naiskumppaninsa oli hedelmällisimmillään. Miehekäs näytti kokelaiden mukaansa sellaiselta, joka "saa mitä haluaa".

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Näin kävi tosin vain siinä tapauksessa, että naiskumppani ei käyttänyt e-pillereitä. Tutkijakaksikon mukaan mielenkiintoista onkin se, että käytös määräytyy naisen mukaan: mies on tavallista mustasukkaisempi vain, jos naisen munasolu irtoaa, väittää Liverpoolin yliopiston tiedote.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Sisältö jatkuu mainoksen alla