Kahvin, teen tai kolajuomien sisältämä kofeiini lievittää jännityspäänsärkyä yhtä tehokkaasti kuin tavalliset särkylääkkeet, kertoo elintarvikealan uutispalvelu just-food.com. Yli puolet kofeiinitabletteja syövistä saa niistä avun. Samaan vaikutukseen ...

Kahvin, teen tai kolajuomien sisältämä kofeiini lievittää jännityspäänsärkyä yhtä tehokkaasti kuin tavalliset särkylääkkeet, kertoo elintarvikealan uutispalvelu just-food.com. Yli puolet kofeiinitabletteja syövistä saa niistä avun. Samaan vaikutukseen yltävät yleisimmät kipulääkkeet, kuten ibuprofeiini. Kun chicagolaisen kipuklinikan tutkijat terästivät päänsärkypillereitä kofeiinilla, peräti 70 prosenttia potilaista koki olonsa helpottavan. Eräisiin käsikauppalääkkeisiin on lisätty hieman kofeiinia.

Kofeiinin terveyshyödyistä kiistellään. Esimerkiksi liiallinen kahvinjuonti voi aiheuttaa pääkipua. Jännityspäänsärky on yleisin toistuvan päänkivun syy. Oireena on tavallisesti pantamainen, tasainen jomotus tai puristus molemmin puolin otsalla tai niskassa. Kipu iskee yleensä stressaavan työn tai fyysisen rasituksen jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla