Musiikinharrastajat voivat luokitella äänitteet lajityypin mukaan kuuntelematta teosta lainkaan ja vaikka teoksesta ei olisi tallella edes nimeä, New Scientist -leht...

Musiikinharrastajat voivat luokitella äänitteet lajityypin mukaan kuuntelematta teosta lainkaan ja vaikka teoksesta ei olisi tallella edes nimeä, New Scientist -lehti kertoo. Aprillipäivä meni jo, joten katsotaanpa miten homma sujuu.

Luokitteluun tarvitaan vertailumusiikkia, esimerkiksi jazzia, rokkia ja Brahmsia. Jokainen vertailukappale annetaan tietokoneelle, joka tiivistää sen jollakin sopivalla pakkausohjelmalla. Sen jälkeen alkuperäisten vertailukappaleiden perään lisätään tuntematon musiikki, ja käytetään jälleen samaa pakkausohjelmaa.

Tuntematon musiikki tietenkin kasvatti pakatun tiedoston kokoa. Musiikki on sitä lajia, jossa pakattu tiedosto kasvaa suhteellisesti vähiten, koska tuntemattomassa musiikissa on silloin samoja piirteitä kuin vertailukappaleessa. Jos musiikit ovat eri paria, pakkaus ei mene yhtä tiiviiksi.

Samaa menetelmää on aiemmin kokeiltu kirjoitetuilla kielillä. Niissä se toimii nopeasti ja luotettavasti. Musiikissa sitä ehkä voidaan käyttää, kun etsitään esimerkiksi satoja vuosia vanhoille teoksille todennäköisintä säveltäjää. Se ei silti korvaa pätevää musiikin historioitsijaa.Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla