Geenitutkija Leena Palotie on suomalaisten mielestä maamme merkittävin tieteenharjoittaja, kertoo tänään julkistettu Tiedebarometri 2004. Ihmisgeenien tutkimukselle kasvot antanut Palotie on tunnettuudessa kiistaton ykkönen. Yhtä selvä kakkonen on maai...

Geenitutkija Leena Palotie on suomalaisten mielestä maamme merkittävin tieteenharjoittaja, kertoo tänään julkistettu Tiedebarometri 2004. Ihmisgeenien tutkimukselle kasvot antanut Palotie on tunnettuudessa kiistaton ykkönen. Yhtä selvä kakkonen on maailmanmaineeseen kohonnut meganörtti Linus Torvalds. Prossille pääsee Turun avaruustähtitieteen professori Esko Valtaoja, joka tunnetaan myös palkituista tietokirjoistaan.

Kun kysymys merkittävämmistä tutkijasta ulotetaan historiaan, listan kärkeen nousee nobelisti A.I. Virtanen. Toisen sijan saavuttaa Arvo Ylppö ja kolmanneksi kohoaa G. H. von Wright.

Kysely on osa suomalaisten tiedeasenteita luotaavaa Tiedebarometriä. Se lähetettiin 2 500 noin 18–70-vuotiaalle suomalaiselle. Tutkimuksen teki Yhdyskuntatutkimus Oy Tieteen tiedotus ry:n toimeksiannosta. Tieteen tiedotus ry on Tiede-lehden julkaisija ja taustayhteisö.

Barometriin voit tutustua täällä.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla