Vuoden Tiedekirja -palkinnon on saanut professori Markku Kuisma kirjastaan Kahlittu raha, kansallinen kapitalismi. Teoksen on kustantanut Suomalaisen Kirjallisuuden Seura. 10 000 euron palkinto jaettiin tänään Helsingissä Tieteen päivillä, jotka...

Vuoden Tiedekirja -palkinnon on saanut professori Markku Kuisma kirjastaan Kahlittu raha, kansallinen kapitalismi. Teoksen on kustantanut Suomalaisen Kirjallisuuden Seura. 10 000 euron palkinto jaettiin tänään Helsingissä Tieteen päivillä, jotka jatkuvat lauantaihin.

Kahlittu raha, kansallinen kapitalismi - Kansallis-Osake-Pankki 1940–1995 on kokonaisesitys Suomen johtavan liikepankin noususta, uhosta ja dramaattisesta sulautumisesta kilpailijaansa Yhdyspankkiin. Kirja on myös syvällinen analyysi Kansallis-Osake-Pankin elämänkaaren 1940-luvun vaikeista vuosista ”pienen miehen” suurpankiksi ja valtionyhtiöiden suurpankiksi.

Palkintoraadin mukaan Kuisman kirja on sujuvasti ja jännittävästi kirjoitettu ja se avautuu hyvin myös tavalliselle lukijalle. Värikäs kieli ja osuvat sanonnat tekevät lukemisesta elämyksen. Vuonna 2004 ilmestyneitä tiedekirjoja arviovaan raatiin kuuluivat akatemiaprofessori Marjatta Hietala, professori Ulla-Maija Kulonen ja dosentti Tapio. Raadin nimeävät Tieteellisten seurain valtuuskunta ja Suomen tiedekustantajien liitto, joka myös rahoittaa palkinnon. Palkintoa on jaettu vuodesta 1989 lähtien.

Raadin jakamat kaksi 2 500 euron suuruista kunniamainintaa saivat Ervo Vesterinen kirjastaan Papa-kokeen kertomaa – Solunmuutoksesta kohdunkaulan syöpään (Edita) ja Ville Lukkarinen ja Annika Waenerberg teoksesta Suomi-kuvasta mielenmaisemaan. Kansallismaisemat 1800- ja 1900-luvun vaihteen maalaustaiteessa (SKS).

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla