Yhdysvaltain ilmailu- ja avaruushallinto Nasa on testannut vaihtoehtoista rakettien polttoainetta, joka on nyt käytössä olevia kiinteitä aineita turvallisempaa, vähemmän saastuttavaa ja halvempaa. Uusi parafiiniin perustuva “menovesi“ soveltuu sukkuloi...

Yhdysvaltain ilmailu- ja avaruushallinto Nasa on testannut vaihtoehtoista rakettien polttoainetta, joka on nyt käytössä olevia kiinteitä aineita turvallisempaa, vähemmän saastuttavaa ja halvempaa. Uusi parafiiniin perustuva “menovesi“ soveltuu sukkuloiden raketteihin. Testeissä parafiinipohjaisen polttoaineen on todettu palavan tehokkaasti pienessä mittakaavassa. “Uusimmat testit viittaavat siihen, että aine palaa yhtä tehokkaasti myös suuressa moottorissa“, kertoo Greg Zilliac Nasan tiedotteessa.

Parafiinipohjaisella polttoaineella on lukuisia etuja. Se on muun muassa niin stabiilia, että tankkaaminen onnistuu raketin lähtöpaikalla. Näin säästyy kustannuksia. Lisäksi sen palaminen voidaan keskeyttää ja aloittaa jälleen. Parafiiniajoaine on lisäksi ympäristöystävällistä. Se tuottaa palaessaan vettä ja hiilidioksidia, kun kiinteää ajoainetta käyttävä raketti syöksee ympäristöön alumiinioksidia ja happokaasuja.

Alustatavat testit saavat jatkoa, sillä uutta polttoainetta aiotaan testata 200 kertaa. ”Parafiini saattaa vaikuttaa merkittävästi tulevaisuuden avaruusmatkailuun“, Zilliac toteaa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla