Terveystuotteisiin lisätyt maitohappobakteerit näyttäisivät olevan suhteellisen turvallisia. Ne eivät näytä aiheuttavan merkittävästi infektioita. Epäilijät ovat pelänneet, että näiden sinänsä harmittomien bakteerien laaja käyttö voisi sopivissa olosuh...

Terveystuotteisiin lisätyt maitohappobakteerit näyttäisivät olevan suhteellisen turvallisia. Ne eivät näytä aiheuttavan merkittävästi infektioita. Epäilijät ovat pelänneet, että näiden sinänsä harmittomien bakteerien laaja käyttö voisi sopivissa olosuhteissa tuottaa ihmisille tulehduksia. Suomalaistutkimuksen mukaan Lactobacillus GG -bakteeri-infektoista ei näy kuitenkaan merkkejä veriviljelyissä. Näytteitä kerättiin ympäri Suomea.

Maitohappobakteereja kaupitellaan moneen vaivaan. Niiden on toistaiseksi osoitettu auttavan lähinnä pikkulasten rotavirus- ja antibioottiripulissa. Harva funktionaalinen eli terveysvaikutteinen elintarvike tarjoaa todellista hyötyä. Lue lisää Tiede.netin artikkelista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla