Michelangelon David. (Kuva: <span class="photographer">Fritz Rudolf Loewa, Wikimedia Commons, Creative Commons -lisensoitu)</span>
Michelangelon David. (Kuva: Fritz Rudolf Loewa, Wikimedia Commons, Creative Commons -lisensoitu)

Pitkällä lyhyys korostuu.

Ihmisellä on ihmisapinaksi suurehko siitin suhteessa ruumiinkokoon. On mietitty, onko koko kasvanut siksi, että naiset ovat muinoin valinneet mieluummin iso- kuin pienipeniksisiä miehiä. Psykologiset tutkimukset ovat antaneet ristiriitaisia tuloksia: osan mukaan siittimen koko vaikuttaa miehen haluttavuuteen, osan mukaan ei. Kyllä se vaikuttaa, mutta myös suhde ruumiinkokoon on tärkeä, vakuuttavat nyt australialaiset tutkijat, jotka julkaisivat tuloksensa Pnas-lehdessä.

Brian Mautz Australian kansallisesta yliopistosta Canberrasta kollegoineen arveli, että aiemmissa tutkimuksissa oli haksahdettu vertaamaan liikaa pelkkiä peniksiä. Ihminen kuitenkin katsoo toista kokonaisuutena. Siksi tutkijat suunnittelivat sarjan tietokoneella piirrettyjä alastomia mieshahmoja, joilla oli erilaisia yhdistelmiä miehiltä mitatusta vaihtelusta ruumiinpituudessa sekä hartoiden ja lantion leveyssuhteessa ja lepotilaisen peniksen koossa. Peniksen pituutta ja paksuutta ei tutkittu erikseen, vaan kumpaakin mittaa varioitiin samassa suhteessa. Koska pieni kuva saattaa tehdä eri vaikutelman kuin suuri, tutkijat näyttivät hahmot koehenkilöille oikean ihmisen kokoisina.

Koehenkilöinä oli 105 heteroseksuaalista australialaisnaista. Heille näytettiin 53 hahmoa satunnaisessa järjestyksessä ja pyydettiin heitä arvioimaan kunkin houkuttavuus seksikumppanina. Naisille ei kerrottu, mitä asioita kuvissa oli varioitu.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Eniten mieshahmojen houkuttavuuteen vaikutti hartia-lantiosuhde: leveäharteisuus miellytti naisia. Ruumiinpituus ja peniksen koko vaikuttivat hieman vähemmän mutta silti selvästi: pidempi tai isompipeniksinen mies oli houkuttavampi kuin lyhyempi tai vaatimattomammin varustettu.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Houkuttavuus ei kuitenkaan kasvanut lineaarisesti niin, että enemmän olisi aina ollut parempi, vaan mittojen yläpäässä kasvun merkitys väheni. Tämä päti niin hartioihin, ruumiinpituuteen kuin penikseen. Peniksen pitenemisen merkitys alkoi itse asiassa hidastua jo ennen keskimääräistä lepopituutta. Naiset arvioivat pituuden siis merkittävimmäksi penisskaalan lyhimmässä päässä ja vähiten merkittäväksi pisimmässä päässä. Pitkillä miehillä peniksen pituus vaikutti enemmän kuin lyhyillä. Tutkijat arvelevat tämän johtuvan siitä, että pitkällä lyhyt näyttää suhteessa lyhyemmältä kuin lyhyellä.

Myös naisten oma ruumis vaikutti heidän arvioonsa. Pitkät naiset panivat enemmän painoa miehen pituudelle kuin lyhyet. Lisäksi pituuteensa nähden painavat naiset eli tukevimmat ja muodokkaimmat pitivät peniksen isoutta tärkeämpänä kuin kevytrakenteiset naiset. 

IMMU
Seuraa 
Viestejä6

Muissa tutkimuksissahan on havaittu että kasvojen merkitys on ylivoimaisesti suurin (toisena tulee ääni), eli jos noilla hahmoilla olisi ollut kasvot, se olisi todennäköisesti peittänyt mennen tullen alleen myös hartiaefektin ja peniksen ja miehen pituuden osuudet olisivat hävinneet kokonaan.

Rousseau
Seuraa 
Viestejä16844

Tutkimuksesta voi helposti ihmiselle jäädä mielikuva että naisetkin arvioisivat miesten olemusta puhtaasti visuaalisin perustein. Mutta täytyyhän naisella olla entuudestaan kokemusta, tai hänen on pitänyt muilta kuulla "juttuja" että hän osaa yhdistää tietynmuotoisen peniksen tietynlaiseen tuntemukseen? Olivat kehon suhteet minkämoiset hyvänsä ja penis sen mukaisesti oikeasti tai harhanomaisesti pitkä tai pätkä, niin mitä hemmetin merkitystä sillä on ennen käytännön aktiviteetteja?

Toisaalta kun en itse kehtaa enkä ole kiinnostunut tuijottelemaan miesten sepaluksia, en tiedä että näkyykö se peniksen koko vaatteet päällä. Miten on? Jos ei juurikaan näy, ja kuitenkin valitsemme partnereitamme tilanteissa missä ei olla vielä alasti, niin...? Kuinka moni nainen sanoo, sitten kun vaatteet on heitetty pois, että mene pois sinulla on kamala kikkeli? Eiköhän todennäköisempää ole että kumminkin ähelletään se yksi kierros ja vasta sen jälkeen naisella on käytännön kokemusta siitä minkämoinen elin tuntuu miltäkin.

Johon tulokseen tietenkin vaikuttaa vielä se että miten se melankäyttäjä sattuu itse hosumaan. Kyllähän hyvätkin, heh, pelivälineet voi pilata jos ei vaan osaa. Ja perkele tämä ei sitten tarkoita sitä että nainen vaan makaa selällään ja mies ns. tekee työt! Yhtälailla kummankin täytyy osata, mutta jos toinen on täys taavi, ei se toinenkaan täysin pysty hänen puutteitaan paikkailemaan.

Jos ihmisellä, yleensä miehellä, on se asenne että minä panen muita ihmisiä, silloin hänelle on yhdentekevää millaisia nämä pantavat ovat. Jos asenne on että me yhdymme, silloin väistämättä ronkeloituu koska ei ole niinkään varmaa että jokaisesta ihmisestä on tähän me-projektiin. Ikävä kyllä sitä ei noin vain aina arvaa päällepäin että onko se toinen juurikin yhteensopiva. Olkoon vaikka munakin minkämuotoinen. Näistä tutkimuksista jää sellainen fiilis että meistä halutaan tehdä koneita joiden kanssa ei tule mitään ylläreitä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla