Napsaako suu, mutta lähin kaljakuppila on kilometrien päässä? Entä maistuvatko nykyoluet mielestäsi pliisulta litkulta? Älä huoli. Purduen yliopiston elintarviketieteen opiskelijoilla on ratkaisu molempiin pulmiin. Michael Kelly ja Luke Meyers kehittäv...

Napsaako suu, mutta lähin kaljakuppila on kilometrien päässä? Entä maistuvatko nykyoluet mielestäsi pliisulta litkulta? Älä huoli. Purduen yliopiston elintarviketieteen opiskelijoilla on ratkaisu molempiin pulmiin. Michael Kelly ja Luke Meyers kehittävät pakastekuivattuja oluita, joilla voi maustaa ruokia tai käyttää teepussin tapaan retkijuomana. Pikatuoppiin tarvitaan hapokasta vettä, tilkka tiukkaa alkoholia ja pussi kuivaolutta. Teknikkaa on kokeiltu jo muutamaan tummaan ja vaaleaan oluttyyppiin.

Kaksikon mukaan tulos on normaalia maistuvampi. "Aromi on selvästi tiiviimpi ja makeampi kuin tavallisissa oluissa, koska kuivaus poistaa veden ja alkoholin, mutta jättää sokerit", Michael Kelly huomauttaa yliopiston uutistiedotteessa.