Paholaisen syötti työpaikan naapurissa? Kuva: Wikimedia Commons
Paholaisen syötti työpaikan naapurissa? Kuva: Wikimedia Commons

Hampurilaisia ja pitsoja tulee popsittua tavallista useammin.

Pikaruokapaikkojen lähellä asuvat ja työskentelevät ovat muita kovempia syömään pizzaa, hampurilaisia ja muita lihottavia pikaruokia. He ovat myös muita todennäköisemmin ylipainoisia, osoittaa British Medical Journalin julkaisema tutkimus.

Britanniassa tehdyssä tutkimuksessa kartoitettiin yli viidentuhannen 29–63-vuotiaan työpaikkojen, kotien ja työmatkojen varrella olevat pikaruokapaikat. Kun nämä tiedot yhdistettiin tietoihin osallistujien ruokavaliosta ja painosta, pikaruoan syömisen havaittiin olevan sitä yleisempää, mitä useampien pikaruokapaikkojen ohitse henkilö päivittäin kulki.

Pikaruokapaikkojen läheisyydessä asuvien ja työskentelevien painoindeksi oli myös keskimäärin suurempi ja heistä noin kaksi kertaa useampi oli ylipainoisia kuin niistä, jotka eivät altistuneet yhtä monille pikaruokaloille. Pikaruokaa syötiin etenkin ruokatunneilla työpaikkojen läheisissä ravintoloissa.

Tutkimuksessa havaitut yhteydet eivät olleet kovin vahvoja, eivätkä osallistujat syöneet poikkeuksellisen paljon pikaruokaa. Tulokset silti osoittivat, että pikaruokien tarjonnan määrä vaikuttaa siihen, miten paljon ihmiset niitä suosivat.
Keskimäärin osallistujien koti- ja työympäristöissä ja työmatkojen varrella oli noin kolmekymmentä pikaruokapaikkaa.

Lähde: Uutispalvelu Duodecim

Karike
Seuraa 
Viestejä31
Liittynyt18.8.2011

Pikaruokapaikan lähistössä ihmiset lihovat

taucalm 25.12.2014 klo 14:19 taucalm 25.12.2014 klo 14:19 Karike 25.12.2014 klo 11:07 Hyvä kysymys. Johtuvatkohan nuo huonommat suoritukset siitä että roskaruoka tyhmentää vai siitä että tyhmät ahmivat roskaruokaa? Mutta varsinkin rapakon takana on asuinalueita joista ei kerta kaikkiaan löydy ruokakauppoja. Jossain New Yorkin Queensissa oli katujen varrella take-away pizzerioita ja pikkukioskeja toinen toisensa jälkeen, muttei ainuttakaan asiallista ruokakauppaa. Joko paskaa puhutte, tai huono...
Lue kommentti
taucalm
Seuraa 
Viestejä7047
Liittynyt3.9.2009

Pikaruokapaikan lähistössä ihmiset lihovat

Karike 25.12.2014 klo 11:07 Hyvä kysymys. Johtuvatkohan nuo huonommat suoritukset siitä että roskaruoka tyhmentää vai siitä että tyhmät ahmivat roskaruokaa? Mutta varsinkin rapakon takana on asuinalueita joista ei kerta kaikkiaan löydy ruokakauppoja. Jossain New Yorkin Queensissa oli katujen varrella take-away pizzerioita ja pikkukioskeja toinen toisensa jälkeen, muttei ainuttakaan asiallista ruokakauppaa. Joko paskaa puhutte, tai huono näköinen olette: http://www.yelp.com/search?find_desc=...
Lue kommentti

"Everything is backwards; everything is upside down. Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality."