Nyt se on todistettu tieteellisesti! Säännöllisesti pitsalle herkuttelevat sairastuvat muita harvemmin tiettyihin syöpiin, vakuuttaa International Journa...

Nyt se on todistettu tieteellisesti! Säännöllisesti pitsalle herkuttelevat sairastuvat muita harvemmin tiettyihin syöpiin, vakuuttaa International Journal of Cancer.

Italialaisessa väestötutkimuksessa tarkasteltiin säännöllisen pitsansyönnin yhtyettä syövään ilmaantumiseen. Säännöllisyydeksi laskettiin yksi syöntikerta viikossa. Aineistona oli 8 000 italialaista syöpäpotilasta ja 5 000 tervettä verrokkia. Pitsanystävillä havaittiin 26-59 prosenttia vähemmän suu-, ruokatorvi- ja paksusuolisyöpää kuin muilla. Kurkunpään ja peräsuolen syöviltä pitsa ei taas suojannut.

Selitystä voisi etsiä tomaatin karotenoidista, lykopeenista ja juuston sisältämästä kalsiumista. Molemmat on aiemmin yhdistetty väestötutkimuksissa normaalia matalampiin syöpälukuihin.



Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla