Etelä-Euroopan donnat synnyttävät suhteellisesti enemmän poikalapsia kuin pohjoiset sisarensa, kertoo British Medical Journal. Poikavoittoisuus ei kuitenkaan johtune leveyspi...

Etelä-Euroopan donnat synnyttävät suhteellisesti enemmän poikalapsia kuin pohjoiset sisarensa, kertoo British Medical Journal. Poikavoittoisuus ei kuitenkaan johtune leveyspiireistä tai ilmastosta, koska ilmiö kääntyy päälaelleen Pohjois-Amerikassa: Kanadassa kirjataan väestötilastoihin enemmän poikia kuin Yhdysvalloissa. Kreikka, Italia ja Espanja sijaitsevat samoilla leveysasteilla kuin Yhdysvallat, mutta niissä saadaan runsaammin poikia. Maltalaistutkijat selvittivät sukupuolten suhdelukuja Maailman terveysjärjestön WHO:n syntyvyystilastoista. He eivät keksi kunnon selitystä havainnoilleen.

Lapsen sukupuolen pitäisi olla sattuman satoa, mutta silti poikia syntyy aina tyttöjä enemmän. Sukupuolten lukusuhde (syntyneiden poikien luku 100 tyttöä kohden) on yleensä suuruusluokkaa 105-106. Suomessa tuo suhde on vuosien mittaan vaihdellut välillä 103-106.