Poppareissa on enemmän antioksidantteja kuin hedelmissä ja vihanneksissa.

Popcornin ravitsemuksellinen maine kohenee: se sisältää polyfenoleiksi kutsuttuja antioksidantteja jopa enemmän kuin hedelmät ja vihannekset, yhdysvaltalaistutkijat kertoivat tänään Yhdysvaltain kemiallisen seuran kokouksessa.

Asiaa selittää osin vesi. Hedelmissä ja vihanneksissa voi olla jopa 90 prosenttia vettä, jonka vuoksi polyfenolin pitoisuus jää pieneksi. Popcorn taas on “polyfenolitiiviste”, koska siinä on vettä vain neljä prosenttia, tutkija Joe Vinson Scrantonin yliopistosta selittää.

Erityinen terveyspommi on maissijyvien kuoret – ne, jotka popcornissa jäävät ikävästi hampaiden väliin – sillä juuri ne sisältävät eniten polyfenoleja ja kuitua.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

”Kuoret ansaitsevat enemmän arvostusta. Ne ovat ravinnollisia kultajyviä”, Vinson hehkuttaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Vinsonin mukaan popcorn saattaakin olla täydellinen välipala, sillä se on sataprosenttista, käsittelemätöntä täysjyvää. Hän kuitenkin muistuttaa, että popcornin terveyshyödyt katoavat helposti, jos ne uitetaan rasvassa ja suolassa. Paahtokoneella, kuuman ilman avulla paahdetut popcornit sisältävät vähiten energiaa.

Tutkijat myös muistuttavat, ettei popcorn voi korvata tuoreita hedelmiä tai vihanneksia, koska ne sisältävät vitamiineja ja muita ravintoaineita, joita popcornissa ei ole.

Sisältö jatkuu mainoksen alla