Kuva: Harvard Medical School
Kuva: Harvard Medical School

Terveyspossut tuottavat hyödyllisiä omega-3-rasvahappoja.

Pian voinet pistellä poskeen terveellistä pekonia. Porsaat on saatu tuottamaan hyödyllisiä omega-3-rasvahappoja epäterveellisen läskin sijasta, kertoo Nature Biotechnology.

Tutkija Jing Kang Harvardin lääketieteellisestä sai ryhmänsä kanssa aikaan pahnueen porsaita, joilla on ylimääräinen geeni. Tämä geeni kykenee muuntaamaan toisia rasvahappoja omega-3-rasvahapoiksi.

Omega-3-rasvahappojen kysyntä on lisääntynyt viime vuosina, koska niiden on havaittu hillitsevän muun muassa sydän- ja verisuonitauteja.

Kaupan hyllyltä ei sydänystävällistä sianlihaa kuitenkaan vielä löydy. Lisätutkimuksia tarvitaan, ennen kuin terveyspossut pääsevät kuluttajien lautasille.