Sami Hyypiän fanit voivat huokaista helpotuksesta. Liverpoolin suomalaistopparin ei tarvitse pelätä henkisen suorituskykynsä puolesta, kun hän kurottaa pääpalloihin. Vaikka jalkapalloilijat iskevät päitään yhteen ja potevat tavallista enemmän aivotäräh...

Sami Hyypiän fanit voivat huokaista helpotuksesta. Liverpoolin suomalaistopparin ei tarvitse pelätä henkisen suorituskykynsä puolesta, kun hän kurottaa pääpalloihin. Vaikka jalkapalloilijat iskevät päitään yhteen ja potevat tavallista enemmän aivotärähdyksiä, he pärjäävät neuropsykologisissa testeissä yhtä hyvin kuin muutkin urheilijat. Törmäysvaaraa takia jalkapalloa on pidetty aivojen kannalta riskilajina.

American Journal of Sports Medicine –lehden julkaisemassa havainnossa piilee yksi heikkous. Osallistujat valittiin yhdysvaltalaisten yliopistopalloilijoiden joukosta. Yliopistojen urheiluohjelmien pääsyvaatimukset ovat tiukat. Se on saattanut karsia joukosta pois ne, jotka ovat jo ehtineet vaurioittaneet pääkoppaansa, huomauttaa Nature.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla