Hienoinkaan pullovesi ei takaa puhtautta. Niissä on jopa enemmän bakteereita kuin kraanavedessä. Hollantilaistutkijoiden tekemä pistokoe osoitti, että noin 40 % näytteistä sisälsi erilaisia bakteereja ja hiivasieniä. 21 näytettä 68:sta alkoi kasvaa, ku...

Hienoinkaan pullovesi ei takaa puhtautta. Niissä on jopa enemmän bakteereita kuin kraanavedessä. Hollantilaistutkijoiden tekemä pistokoe osoitti, että noin 40 % näytteistä sisälsi erilaisia bakteereja ja hiivasieniä. 21 näytettä 68:sta alkoi kasvaa, kun niitä viljeltiin laboratoriossa. Bakteeripitoisuuksia ei ole todennäköisesti haittaa terveille, mutta ne voivat aiheuttaa riskejä lapsille, vanhuksille ja perussairaille, kuten diabeetikoille ja munuaispotilaille.

Rocus Klontin työryhmä keräsi näytteet 16 maasta. Tutkijat varmistivat ennen näytteenottoa, että pullot olivat tiiviitä ja korkit ehjiä. Näin suljettiin pois se mahdollisuus, että bakteerit olisivat joutuneet juomiin pullotuksen jälkeen. Tuloksia esiteltiin Yhdysvaltain mikrobiologiseuran vuosikokouksessa Washingtonissa.

Suomessa juodaan pullotettuja vesiä noin 13 litraa vuodessa kuluttajaa kohden. Kivennäisvesimyynti on 64,7 miljoonaa litraa ja lähdevesimyynti noin 10 miljoonaa litraa vuodessa. Kulutuksesta 85 % on hiilihapotettua kivennäisvettä ja loput 15 % lähdevettä.

Kaikkia juomia Suomessa juodaan henkilöä kohden keskimäärin 630 litraa vuodessa eli 1,7 litraa päivässä. Pulloveden osuus on noin 10 %. Verrattuna moniin muihin suurempiin juomatuoteryhmiin, pullovedet kasvavat todella vauhdikkaasti koko ajan. Päivittäistavarakaupassa pullotettujen vesien myynti lisääntyi lähes kuusi prosenttia vuonna 2003

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla