Psykologi Daniel Niesta ja yksi tutkimuksessa käytetyistä kuvista. Kuva: <span class="photographer">University of Rochester.</span>
Psykologi Daniel Niesta ja yksi tutkimuksessa käytetyistä kuvista. Kuva: University of Rochester.

Tutkimus vahvisti sen, minkä monet naiset ovat intuitiivisesti tienneet aina: punaisiin pukeutuneet naiset viehättävät miehiä eniten.

Punainen väri saa miehet viehättymään naisesta enemmän kuin muut värit. Miehet eivät edes ole tietoisia värin vaikutuksesta naiskauneuteen, kävi ilmi Rochesterin yliopiston psykologien tutkimuksesta.

Vaikka punainen on yhdistetty rakkauteen ja seksuaalisuuteen kulttuurissa aina, professori Andrew Elliotin ja tutkija Daniela Niestan tutkimus vahvistaa ensi kerran kokeellisesti punaisen värin psykologisen vaikutuksen.

Tutkijat uskovat miesten mieltymyksen punaiseen juontavan juurensa biologiasta.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Yhdessä kokeista naisen vaatteet oli digitaalisesti väritetty joko siniseksi tai punaiseksi. Miehiltä kysyttiin, kuinka paljon rahaa he käyttäisivät, jos lähtisivät treffeille tämän naisen kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Miehet olivat valmiita käyttämään enemmän rahaa punaisiin pukeutuneeseen naiseen ja he pitivät naisia viehättävämpinä, jos kuvan kehys oli punainen kuin jos se oli jonkin muun värinen.

Punainen värivaikutus rajoittui vain miehiin. Sitä ei havaittu, kun naiset arvioivat toisten naisten viehättävyyttä tai kun miehet arvioivat naisten miellyttävyyttä, kiltteyttä tai älykkyyttä

Tutkimuksen julkaisi Journal of Personality and Social Psychology.

Sisältö jatkuu mainoksen alla