Nyt se näyttää olevan pommivarmaa: ylenmääräinen punaisen lihan ja lihajalosteiden kulutus lisää paksusuolensyövän riskiä. Asia varmistui pitkäaikaisseurannassa, jossa mukana 150 000 ihmistä. Yhdysvaltalaistutkimuksen julkaisi lääkärilehti

Nyt se näyttää olevan pommivarmaa: ylenmääräinen punaisen lihan ja lihajalosteiden kulutus lisää paksusuolensyövän riskiä. Asia varmistui pitkäaikaisseurannassa, jossa mukana 150 000 ihmistä. Yhdysvaltalaistutkimuksen julkaisi lääkärilehti JAMA.

Tutkijat kartoittivat kyselyin koehenkilöiden ruokailutottumuksia. Ensimmäinen kysely tehtiin 1982 ja toinen 1992-93. Seurantaa jatkettiin aina vuoteen 2001, johon mennessä syöpiä oli kertynyt 1 667. Runsaimmin lihaa syövällä kolmanneksella havaittiin 50% enemmän syöpiä kuin niillä, jotka haarukovat pihvejä vain harvoin. Kanan ja kalan syönnissä näyttää puolestaan olevan järkeä. Se pienentää syöpäriskiä.