Auringonvalo vaurioittaa ihoa, mutta punainen led-valo voi tasoittaa ryppyjä muuttamalla veden ja elastisten proteiinien vuorovaikutusta iholla.

Säteilytys tavallisella, näkyvällä punaisella valolla voi silottaa ihoa, kävi ilmi saksalaistutkimuksessa.

Andrei Sommer ja Dan Zhu Ulmin yliopistosta Saksasta tutkivat, kuinka vesimolekyylit vuorovaikuttavat eri aineiden kanssa iholla.

He huomasivat, että lähellä hydrofobisia eli vettä hylkiviä aineita vesimolekyylit muodostivat liukkaan kiteisen kerroksen. Sitä vastoin vesiliukoisten molekyylien lähellä vesimolekyylit olivat liimamaisia.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Iholle kimmoisuutta antava proteiini elastiini on hydrofobinen. Ikääntyessämme rasvahapot, aminohapot ja kalsiumin suolat kuitenkin kertyvät elastiinisäikeisiin ja tekee niistä hydrofiilisiä. Se vähentää kimmoisuutta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Aikaisemmat tutkimukset ovat viitanneet siihen, että 670 nanometrin punainen valo saa vesimolekyylit hydrofiilisten aineiden lähellä liikkuvammiksi. Niinpä Sommer ja Zhu säteilyttivät ihoa 90 sekuntia päivittäin voimakkailla punaisilla hohtodiodeilla kymmenen kuukauden ajan ja huomasivat hoidon merkittävästi vähentäneen ryppyjä.

Tutkimuksesta kertoi New Scientist.

Sisältö jatkuu mainoksen alla