Punaviinin sisältämä yhdiste esti laboratoriokokeissa rintasyöpäsoluja muuttumasta vastustuskykyisiksi niiden kasvua hillitsevälle lääkeaineelle.

Tummien viinirypäleiden ja joidenkin muiden kasvien sisältämä fenoliyhdiste resveratroli auttaa ehkäisemään syöpäkasvainten muodostumista, raportoi tuore Cancer Letters.

Lerner-institutuutin tutkijat havaitsivat, että resveratroli tehostaa olennaisesti kasvainten jarruttajana kokeillun rapamysiinin vaikutusta.

"Rapamysiiniä on testattu kliinisissä tutkimuksissa syöpähoitona. Valitettavasti ilmeni, että syöpäsolut kehittävät sille jonkin ajan kuluttua vastustuskyvyn", tutkija Charis Eng sanoo.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

"Omat tuloksemme kuitenkin osoittavat, että resveratroli ehkäisee tämän vastustuskyvyn syntymistä ainakin laboratorio-oloissa. Jos havaintomme pitävät kutinsa myös kliinisissä kokeissa, lasi punaviiniä tai kulho pähkinöitä voi edesauttaa syöpähoidon onnistumista."

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Resveratroli-rapamysiini-yhdistelmää testattiin kolmeen eri rintasyöpäsolulinjaan. Jo vähäinen pitoisuus pudotti syöpäsolujen kasvua 50 prosentilla.  

Vaikkakin varhaista, tutkijat uskaltavat toivoa resveratrolista apua perinteiseen kemoterapiaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla