Punaviinin ainesosa lisää yksisoluisen hiivasolun elinkaarta jopa 70 prosenttia, kertoo Naturen verkkouutinen. Resveratroli-fenoliyhdisteen vaikutukset leivinhiivaan (Saccha...

Punaviinin ainesosa lisää yksisoluisen hiivasolun elinkaarta jopa 70 prosenttia, kertoo Naturen verkkouutinen. Resveratroli-fenoliyhdisteen vaikutukset leivinhiivaan (Saccharomyces cerevisiae) muistuttavat kalorirajoitusta, joka on ainoa koejärjestely, jolla on todistettavasti pidennetty nisäkkäiden elinikää. Yhdysvaltalaistutkijoiden mukaan resveratroli kohottaa soluissa Sir2-entsyymin määrää, joka ilmeisesti suojaa dna:ta rappeutumiselta.

Aine antaa jatkoaikaa myös banaanikärpäselle. Normaalisti kuukauden päivät sinnittelevä siivekäs saa resveratrolilla ansiosta 10 lisäpäivää. Hiiritutkimukset ovat parhaillaan käynnissä. Huono uutinen on se, että hiivasolun saama annos on hyvin suuri. Saman vaikutuksen saavuttaakseen ihmisen tulisi lipittää suosikkiviiniään päivät pääksytysten.

Rypäleet tuottavat resveratrolia suojautuakseen sienitaudeilta. Eniten sitä löytyy cabernet sauvignon -lajikkeista. Yhdistettä on myös monissa muissa kasveissa, hedelmissä, marjoissa ja pähkinöissä.

Punaviini sydän- ja verisuonitautisuoja saattaa perustua osittain resveratroliin ja muihin fenoliyhdisteisiin. Koe-oloissa resveratroli toimii antioksidanttina eli se estää veren pahaa LDL-kolesterolia hapettumasta ja lisää hyvän HDL-kolesterolin pitoisuutta.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla