Kolmannes lääkäreistä, liki puolet hoitajista ja yli puolet kansalaisista hyväksyy eutanasian eli kuolinavun joissakin tapauksissa. Avustettu itsemurha ja aktiivinen eutanasia saavat eniten kannatusta tavallisilta kansalaisilta. Niitä vastustaa valtaos...

Kolmannes lääkäreistä, liki puolet hoitajista ja yli puolet kansalaisista hyväksyy eutanasian eli kuolinavun joissakin tapauksissa. Avustettu itsemurha ja aktiivinen eutanasia saavat eniten kannatusta tavallisilta kansalaisilta. Niitä vastustaa valtaosa terveydenhuollon ammattilaisista. He kuitenkin hyväksyisivät passiivisen eutanasian esimerkiksi vaikeaa dementiaa sairastavalle potilaalle. Suomen Lääkärilehdessä julkaistut tulokset perustuvat kyselyyn, johon osallistui 814 lääkäriä, 2 800 hoitajaa ja 1 000 väestörekisteristä poimittua 18-65-vuotiasta suomalaista.

Julkisuudessa on esitetty vaatimuksia eutanasian ja avustetun itsemurhan laillistamiseksi. Suomessa aktiivinen eutanasia on rikos. Potilaan itsemääräämisoikeutta kuitenkin kunnioitetaan siten, että potilaalla on oikeus kieltäytyä tarjotusta hoidosta.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla