Venäjä suunnittelee tulevia Mars-lentoja varten kuuden miehen sulkemista avaruusalusta jäljittelevään metallipönttöön, Space.com ja

Venäjä suunnittelee tulevia Mars-lentoja varten kuuden miehen sulkemista avaruusalusta jäljittelevään metallipönttöön, Space.com ja Avaruus-verkkojulkaisu kertovat.

Koe on tarkoitus aloittaa parin vuoden päästä ja se kestää 500 vuorokautta. Mukaansa miehet saavat viisi tonnia ruokaa ja happea sekä kolme tonnia vettä. Ainakin yksi osanottajista on lääkäri. Myös Yhdysvallat on kutsuttu mukaan, mutta Yhdysvaltain avaruusvirasto Nasa ei ole vielä päättänyt, lähettääkö se omia astronauttejaan tähän Mars-lentoa matkivaan kokeeseen.

Maassa tehtävään kokeeseen ei tietenkään saada painottomuutta. Pitkästä painottomuudesta on kuitenkin jo aiempaa kokemusta. Yhdysvaltalaisten reissut ISS-avaruusasemalle ovat kestäneet yleensä puoli vuotta. Venäläinen Valeri Poljakov vietti vuosina 1994-1995 Mir-avaruusasemalla yhtäjaksoisesti 438 vuorokautta.

Tarkoitus onkin kokeilla, miten kuusihenkinen miesryhmä tulee toimeen keskenään. Naisia ei oteta mukaan.Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla